3 Οκτωβρίου 2020

Ένοχος αλλά…. ελεύθερος για τις επιθέσεις σε βάρος 18 κοριτσιών στα Γιάννινα

Ένοχος για τις πράξεις, αλλά ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, αφέθηκε 28χρονος από τα Γιάννινα, ο οποίος είχε συλληφθεί προ τριετίας για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δεκαοκτώ νεαρών κοριτσιών στην πόλη.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον Οκτώβριο του 2017 όταν τελικά η αστυνομία μετά από αρκετές καταγγελίες οδηγήθηκε στη σύλληψη του 28χρονου.

Η δίκη έγινε στην Πρέβεζα και οι νεαρές κοπέλες βρέθηκαν ενώπιον δικαστών και δικηγόρων όπου κατέθεσαν τις τραυματικές τους εμπειρίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 25χρονος τότε καταδικασθείς, τις εντόπιζε κυρίως βραδινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων. Τις ακολουθούσε πεζός τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους. Φώναζαν, ούρλιαζαν έντρομες, πάλευαν και τότε ο δράστης έτρεχε να εξαφανιστεί.

Από την αστυνομία είχαν εξιχνιαστεί άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η μία κοπέλα τότε ήταν ανήλικη. Επίσης είχε εξιχνιαστεί μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων. Μετά την σύλληψή του, στην Ασφάλεια Ιωαννίνων είχαν προσφύγει κι άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18.

Ο 28χρονος σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου φάνηκε να θεωρεί φυσιολογικές τις πράξεις του ενώ οι δικηγόροι που τον υπερασπίστηκαν επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τις μαρτυρίες των κοριτσιών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος. Με τα ελαφρυντικά που του αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο η ποινή ήταν φυλάκιση πεντέμισι ετών με αναστολή και με δικαίωμα έφεσης. Έτσι αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά τον μήνα.

Πηγή: epiruspost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: