10 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020


Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, σ’ όλο τον κόσμο, η μέρα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και στη στήριξη των σχετικών ενεργειών.

Αυτή η μέρα δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους εμπλέκονται στο χώρο της ψυχικής υγείας να μιλήσουν για τη δουλειά τους, τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν λύσεις για την καλυτέρευση της ψυχικής υγείας των πολιτών όλου του πλανήτη.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία (WHO) είναι μια ευκαιρία να τονιστεί η ανάγκη επένδυσης στην ψυχική υγεία. Το φετινό μήνυμα είναι:

Ευκαιρια να επενδυσουμε στην ψυχικη υγεια

Η Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Ψυχική Υγεία, Δρ. Ingrid Daniels, στο μήνυμά της τονίζει ότι φέτος ο κόσμος έχει επηρεαστεί απρόσμενα από τον COVID-19 και αυτό έχει επίδραση στην ψυχική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων: “Γνωρίζουμε ότι το άγχος, ο φόβος, η απομόνωση, η κοινωνική απόσταση και οι περιορισμοί, η αβεβαιότητα και η συναισθηματική δυσφορία έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο καθώς γίνονται προσπάθειες να ελεγχθεί ο ιός και να βρεθούν λύσεις. (…) Όλοι είμαστε μαζί σ’ αυτό και μαζί μπορούμε να φέρουμε την ψυχική υγεία για όλους.”

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το σχετικό βιβλίο που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Ψυχική Υγεία εδώ:
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας_2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: