22 Οκτωβρίου 2020

Εντός του 2020 η δημοπράτηση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Τον Πρόεδρο των ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε κ. Τιμολέoντα Κατσίπο και υπηρεσιακούς παράγοντες συνάντησε την Τετάρτη 22/10 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με κύριο θέμα την κατασκευή νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης μετά τη δημοσίευση της απόφασης ανέγερσής του στο ΦΕΚ τεύχος δεύτερο, αρ φύλλου 4892 της 1η Νοεμβρίου του 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατσίπης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να δημοπρατηθεί το σχολείο, ένα έργο που όπως είπε είναι απόλυτα ώριμο και με φάκελο έτοιμο σε όλες σχεδόν τις λεπτομέρειες από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, πλην της Γεωτεχνικής μελέτης για την οποία όμως υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Έτσι εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει σύγκληση της διυπουργικής επιτροπής (ΔΕΣΔΙΤ) για την απόφαση υπαγωγής και χρηματοδότησης της κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ, ώστε αμέσως μετά να τρέξουν οι διαδικασίες δημοπράτησής του.

Στόχος είναι να εγκατασταθεί ανάδοχος το αργότερο ως τις αρχές του 2022 ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου.

Παράλληλα ζητήθηκε από την κ. Ε.Σκούφα ο περαιτέρω εξοπλισμός σχολικών μονάδων της Πιερίας και ειδικότερα του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Κατερίνης, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα.

Η κ. Σκούφα, τέλος, δήλωσε ότι θα μεταφέρει όπου χρειαστεί και θα στηρίξει κάθε ώριμο αίτημα κατασκευής νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: