4 Οκτωβρίου 2020

ΜέΡΑ 25 : Την αλληλεγγύη της προς τον Τζούλιαν Ασάνζ εκφράζει με ψήφισμά της η ΚΕ του κόμματος

Το ΜέΡΑ25, με ψήφισμα που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, «καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να απορρίψει, ως πολιτική δίωξη, την απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας».

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι, δεδομένης της συνεχιζόμενης, ελέω των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ υπό συνθήκες που διακινδυνεύουν την ήδη καταβεβλημένη υγεία του, το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στο «Δικαστήριο Μπέλμαρς» που δημιούργησε η Προοδευτική Διεθνής, με στόχο τη συμβολική δίκη κάθε ατόμου που βοηθά στην παράνομη και ανήθικη εξόντωση του Τζούλιαν Ασάνζ.

Το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει τη βούλησή του να συνεχίσει τη στήριξή του προς τον Τζούλιαν Ασάνζ τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα συνεχίσουμε απλά να υποστηρίζουμε το δικαίωμα ενός αθώου να αποκαλύπτει τα μυστικά εγκλήματα των εχόντων την εξουσία. Ήρθε η στιγμή να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες που διέταξαν νεαρούς στρατιώτες να βομβαρδίσουν άμαχους, να ακρωτηριάσουν και να δολοφονήσουν δημοσιογράφους, να τυλίξουν ολόκληρες κοινότητες στον πόνο και στα δάκρυα – οι ίδιοι άνθρωποι που, μια δεκαετία τώρα, συνωμοτούν ώστε να δολοφονηθεί «νομίμως» ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τα εγκλήματά τους: Ο Τζούλιαν Ασάνζ».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: