1 Οκτωβρίου 2020

Φ.Μπαραλιάκος: Η Οδική Παιδεία καταλύτης συρρίκνωσης των δυστυχημάτων στη άσφαλτο

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου Κοινοβουλευτικής Λειτουργίας η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας διεξήγαγε μία απολογιστική συνεδρίαση, κατά την οποία τα μέλη της διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους και τις προτάσεις τους. 

 

Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλας, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες, παρέθεσε τον ετήσιο απολογισμό και κατέγραψε τις πρωτοβουλίες οι οποίες αποτυπώθηκαν στο νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης. 

 

Στη σύντομη εισήγησή του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε την καταλυτική σημασία της Οδικής Παιδείας για την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και συνακόλουθα για την συρρίκνωση των τροχαίων δυστυχημάτων. 

 

Αναφέρθηκε διεξοδικά και στο νομό Πιερίας όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι  «Η Πιερία, είναι ένας Νομός  από τον οποίο διέρχεται ο Εθνικός Οδικός άξονας. Είναι Νομός στον οποίο υπάρχει ένα εκτεταμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο και περιοχή που  εμφανίζει κατά την τουριστική, καλοκαιρινή περίοδο αυξημένο όγκο  μετακινήσεων οχημάτων.  Δυστυχώς τα ποσοστά ατυχημάτων είναι ανησυχητικά ενώ είναι ευάριθμες οι περιπτώσεις καταγεγραμμένων παραβάσεων οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, οι επικίνδυνες προσπεράσεις και οι παραβιάσεις των επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας. Σε έναν Νομό με τα χαρακτηριστικά της Πιερίας όσο συχνή και εάν καταστεί η αστυνόμευση, όσο αυστηρές κι αν είναι οι κυρώσεις των διαπιστωμένων παραβατών δεν αρκούν. Η ανευθυνότητα και η χαλαρότητα στην οδηγική συμπεριφορά θα πρέπει να έχουν περιορισθεί και-γιατί όχι εξαλειφθεί-χάρη στην απόκτηση Οδικής Παιδείας»

 

Καταληκτικά, ο κ. Μπαραλιάκος εξήρε το έργο της Επιτροπής με την ελπίδα ότι οι προτάσεις που υιοθετήθηκαν στην απολογιστική συνεδρίασή της να συντελέσουν στην εξάλειψη της «θανατηφόρου επιδημίας» της ασφάλτου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: