14 Οκτωβρίου 2020

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Με στόχο τη δημιουργία ενός φυτωρίου νέων μελών που θα πλαισιώσουν παλιότερα μέλη και θα ενισχύσουν τη Φιλαρμονική, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης ανακοινώνει την έναρξη νέων εγγραφών. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο/η να διδαχθεί κάποιο μουσικό όργανο και να συμμετέχει σε ένα μουσικό σύνολο με πολύ μεγάλη ιστορία και πολυάριθμες περγαμηνές.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, η Φιλαρμονική απευθύνεται:

α) σε ενήλικες μουσικούς που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά σε ένα μουσικό σύνολο που λαμπρύνει με τη συμμετοχή του τις εκδηλώσεις του τόπου,

β) σε μαθητές από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού και άνω όπως και σε ενηλίκους που επιθυμούν να μάθουν ένα πνευστό ή κρουστό όργανο της φιλαρμονικής για να συμμετέχουν στις υπηρεσίες της Φιλαρμονικής,

γ) σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονται:

Θεωρία, Σολφέζ, Ξύλινα Πνευστά, Χάλκινα Πνευστά και Κρουστά.

Τα μαθήματα, τα όργανα και οι στολές παρέχονται δωρεάν από το Δημοτικό Ωδείο.

Πιστοποιημένες σπουδές με οικονομικά προνόμια

Προκειμένου ν’ αποκτήσουν πιστοποιημένες σπουδές και ως ανταπόδοση της συμμετοχής στην Φιλαρμονική Ορχήστρα, όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής λαμβάνουν οικονομικά προνόμια για τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 40/2020 απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ, οι συμμετέχοντες στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κατερίνης μπορούν να εγγραφούν στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και να φοιτήσουν ΔΩΡΕΑΝ στο/α μουσικό/ά όργανο/α με το/α οποίο/α συμμετέχουν σε αυτή καθώς και στη σχολή των Ανωτέρων Θεωρητικών. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, λαμβάνουν 30% έκπτωση επί των διδάκτρων φοίτησής τους σε όλες τις υπόλοιπες σχολές μουσικών οργάνων. 

Πληροφορίες, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή:

α.) στη γραμματεία του ωδείου στο τηλέφωνο 23510 21155 (μεταξύ  9:00-14.00) και στην ηλ/κή διεύθυνση dimotikodeiokat@gmail.com ,

β.) στο γραφείου του Αρχιμουσικού Ιωάννη Τοπαλίδη στο τηλέφωνο 23510 23671 (μεταξύ 16.00- 19.00).  

Σε δηλώσεις της η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες λόγω των ειδικών οδηγιών και νομοθετικών διατάξεων για την προστασία από τον Κορωνοϊό Covid-19, ο ήχος της Φιλαρμονικής μας στα δρώμενα του τόπου έχει δυστυχώς ανακοπεί.

Δεδομένου όμως ότι από 15 Σεπτεμβρίου 2020 κ.ε. έχει επιτραπεί η δια ζώσης διδασκαλία και χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, αλλά και ορμώμενοι από την ελπίδα ότι η πανδημία και οι ειδικές υγειονομικές οδηγίες θα λήξουν κάποια στιγμή, θεωρούμε άκρως σημαντική τη δημιουργία ενός φυτωρίου νέων μελών που θα ενισχύσουν την ήδη τεράστια προσφορά των παλαιότερων μελών της Φιλαρμονικής μας και θα δράξουν της ευκαιρίας να διδαχθούν ένα μουσικό όργανο με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν σε ένα μουσικό σύνολο με τεράστια ιστορία και πολυάριθμες περγαμηνές.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σε όλους είναι πως ο Κορωνοϊός μπορεί να μας υποχρέωσε να τροποποιήσουμε τις δραστηριότητές μας, η “αποδρομή” του όμως, με την πολύτιμη συμβολή της ιατρικής επιστήμης, πρέπει να μας βρει πιο ζωντανούς από ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: