13 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

C:\Users\PC\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ALITHIA-IKA.JPG

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 

Η επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων συνεχίζεται με το μαστίγιο και το καρότο, χθες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Φυσικά αυτήν η βρώμικη επίθεση που ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα εδώ και καιρό από την κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. 

Καθημερινά από ΜΜΕ στις πρωινές εκπομπές, στα δελτία ειδήσεων κάνουν παρέλαση  υπουργοί, δικηγόροι και διάφορα άλλα παπαγαλάκια, τα οποία  αναγγέλλουν αυξήσεις και   παρουσιάζουν τους συνταξιούχους σαν τους προνομιούχους, σαν να μας  κάνουν τη χάρη που μας δίνουν μέρος των εισφορών που πληρώναμε τόσα χρόνια στα ασφαλιστικά μας ταμεία  όταν εργαζόμασταν. Εισφορές τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις έπαιξαν στο τζόγο για να έρχονται τώρα να μας λένε οτι τα ταμεία δεν αντέχουν.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης προπαγάνδας όπου τα κλεμμένα αναδρομικά παρουσιάζονται ως αυξήσεις. Σημειωτέον ότι ακόμα και αυτά θα τα πάρει μόνο ένα μέρος των  συνταξιούχων και όχι όλοι. Το διαίρει και βασίλευε συνεχίζεται και στους συνταξιούχους. 

Η επίθεση αυτή έχει έναν και μοναδικό στόχο, να ξεχάσουν οι συνταξιούχοι το νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση, (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) που μετέτρεψε το ασφαλιστικό σύστημα σε  ανταποδοτικό, σε ένα σύστημα όπου θα κάνουν μπίζνες οι εταιρίες με τα αποθεματικά των  ταμείων και τις εισφορές εργαζομένων. 

Μας λένε να ξεχάσουμε δηλαδή εμείς οι συνταξιούχοι

  • οτι μας κόψανε τα δώρα, το ΕΚΑΣ, οτι επέβαλαν  6% εισφορά στα φάρμακα, εισφορά αλληλεγγύης, κλπ. 

  • οτι χιλιάδες συνταξιούχοι ζούνε με μια τσακισμένη σύνταξη πείνας και αδυνατούν  να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις καθημερινές τους ανάγκες για τροφή, φάρμακα, θέρμανση, λογαριασμούς, κλπ.

  • οτι  όλα  αυτά τα χρόνια μας κλέψανε πάνω από 82 δις και, οτι κάθε χρόνο εξοικονομούν από τις περικοπές των συντάξεων μας  7,5 δις για να τα δίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις. Δηλαδή με ξένα κόλυβα κάνουν μνημόσυνο οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

  • την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τη συνειδητή υπονόμευσή του από όλες τις κυβερνήσεις για να στηρίξουν την επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτήν την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας. Ούτε αποδεχόμαστε  τις εκθέσεις των διαφόρων επιστημόνων, που βάζουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία  των επιχειρηματικών ομίλων προκείμενου να αυξήσουν τα κέρδη τους μέσα από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. 

Δε θα δεχτούμε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης να ξεχάσουμε όσα μας  έκλεψαν. Εμείς θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταία δεκάρα γιατί δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ζητιάνοι για να περιμένουμε  την εκάστοτε κυβέρνηση πότε θα δώσει κανένα  ψίχουλο που πέφτει  από το τραπέζι τους για να μας κλείσουν το στόμα έτσι ώστε να παρουσιάζονται σαν ευεργέτες.

 Διεκδικούμε στο ακέραιο : 

 

  • Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, το άνοιγμα των νοσοκομείων και των εκατοντάδων δομών στην υγεία που  έκλεισαν και να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές. 

  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων και άμεσα δωρεάν μοριακή ανίχνευση του ιού covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους των μονάδων. 

  • Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Οι επικουρικές συντάξεις πολλών ταμείων η απόδοσή τους εκκρεμεί  από το 2015.

  • Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.  

  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική. 

  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία. 

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. 



Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των σωματείων 

στις 13 Οκτώβρη στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, 

στις 6:30μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια: