15 Οκτωβρίου 2020

Η εκδήλωση Μνήμης & Τιμής στο Μνημείο του Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ

- Ολοκληρώνεται από τον Δήμο Κατερίνης η α’ φάση των παρεμβάσεων ανάδειξης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου

- Κώστας Κουκοδήμος: «Δίνουμε επιτέλους στο μνημείο την ιστορική υπόσταση που αξίζει στους ήρωές μας»

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, (στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης εψάλη σήμερα Αρχιερατικό Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, πλαισιουμένου υπό των Ιερέων της περιοχής.

Στο χώρο με την σπουδαία για την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή ιστορική υπόσταση, όπου από τον Δήμο Κατερίνης ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εργασιών εξωραϊσμού και βελτίωσης της πρόσβασης στο Μνημείο, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, από εκπρόσωπο του  Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, από εκπρόσωπο του Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, από εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου κ.α. Παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές Πιερίας Σάββας Χιονίδης, Μπέττυ Σκούφα κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης μνήμης, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος υπογράμμισε: «Τιμούμε τους υπερήφανους αγώνες των προγόνων μας, τιμούμε την ιστορία της πόλης μας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε εκείνους που  με γνήσια ανιδιοτέλεια έδωσαν τη ζωή τους και μας κληροδότησαν την Ελευθερία μας. Στη φετινή επέτειο, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Είμαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος, στο Μνημείο του Συνταγματάρχη Σβορώνου, ως ένα Αγιοκέρι Μνήμης & Τιμής για όσους πολέμησαν για την απελευθέρωση της Κατερίνης εκπληρώσαμε στοιχειώδες χρέος και με σειρά παρεμβάσεων, δίνουμε επιτέλους στο χώρο την ιστορική υπόσταση, που αξίζει στους ήρωές μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια: