25 Οκτωβρίου 2020

Με αφορμή τη μηχανοκίνητη πορεία της «Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης»

Σαββίδης Παναγιώτης

Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ενάντια στον Ιταλικό φασισμό.

Το περιεχόμενο αυτού του αγώνα, το καθόρισε το μαχητικό πνεύμα του λαού μας, που δεν πήγε να ρίξει τουφεκιές στον αέρα για την «τιμή των όπλων» όπως υπολόγιζε το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά, αλλά πολέμησε με σθένος τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές.

Αυτό το ηρωικό  το ΟΧΙ δεν μπορεί να γιορτασθεί από νοσταλγούς δικτατορικών καθεστώτων, από ανθρώπους που υπήρξαν μέλη, στελέχη, φίλοι  της εγκληματικής  οργάνωσης «χρυσή αυγή», από ανθρώπους που φλερτάρουν με συνωμοσίες και ξενοφοβικά ιδεολογήματα.   

Σε αυτό τον καμβά και η «πατριωτική νεολαία Κατερίνης», που θέλει να «γιορτάσει» με μηχανοκίνητη πορεία την 28η Οκτωβρίου, μετά την απαγόρευση των εκδηλώσεων με τις καθιερωμένες παρελάσεις  από την κυβέρνηση λόγο «Covid – 19».

 Η ομάδα αυτή έχει σχέσεις με τον «ιερό λόχο» Θεσσαλονίκης που  αποτελεί  συγκοινωνούντος δοχείο με την «χρυσή αυγή» και δίνει ξεχωριστό τόνο σε  ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2019 στην Κατερίνη μετά από κάλεσμα της  «πατριωτικής νεολαίας Κατερίνης».

Ο μανδύας του «πατριωτισμού» που έχουν φορέσει  δεν πρέπει σε τίποτα να ξεγελά και να παραπλανά  ότι επικεφαλείς τέτοιων ομάδων δεν έχουν σαφή ιδεολογικό πρόσημο και πολιτικές στοχεύσεις που επιμελώς κρύβουν ανάγοντας την συμμέτοχη τους «ανιδιοτελή» προσφορά και «πατριωτικό καθήκον».

Δρούνε σαν χαμαιλέοντες χωρίς να αποκόβονται από τα αντιδραστικά και  φασιστικά τους ιδεώδη προβάλλοντας παράλληλα έναν πρωτόγονο αντικομουνισμό που έχει για   βάση το ψέμα, την συκοφαντία, την διαστρέβλωση.

Το Έπος του 40 το διαδέχτηκε η ηρωική Εθνική Αντίσταση του λαού μας που οργανώθηκε μαζικά  κατά χιλιάδες μέσα στις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ του ένοπλου σκέλους του και της οργάνωσης της νεολαίας την ΕΠΟΝ.

Νους και ψυχή για την οργάνωση και την λαϊκή συσπείρωση ήταν οι κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που δεν λούφαξαν και ούτε δραπέτευσαν από την χώρα όπως έκανε ο αστικός πολιτικός κόσμος και άφησε τον λαό στις τύχες του, να τον υποτάξει ο ναζισμός - φασισμός σε τριπλή κατοχή.

Μέσα από αυτούς του αγώνες  αναδείχτηκε ο άδολος, ο γνήσιος – λαϊκός  πατριωτισμός που περιείχε την αγωνία της πάλης, για μια Ελλάδα που ο λαός θα είναι κυρίαρχος και νοικοκύρης στον τόπο του, χωρίς κηφήνες εκμεταλλευτές και προστάτες ιμπεριαλιστές.          

Αυτοί οι αγώνες ψάχνουν την δικαίωση τους, παίρνοντας σήμερα εμείς το νήμα της ιστορίας που κάποιοι θέλουν να θάψουν, για να συνεχίσουμε  μέχρι την τελική νίκη.

Έτσι μόνο θα τιμήσουμε ουσιαστικά και με νόημα τους προγόνους μας, που δεν χωρέσανε ποτέ σε κανένα πατριδοκάπηλο κορσέ και ανυπότακτα, ανιδιοτελείς,  πάλεψαν χωρίς φόβο τους τυράννους και τους εγχώριους βαστάζους τους.

Αυτή την ιστορία που είναι η αλήθεια του λαού μας δεν μπορεί να την μαγαρίζει καμιά «πατριωτική νεολαία Κατερίνης» όπως αξιώνουν τα  μεγάλα αφεντικά και το σύστημα.

Ζήτω το ηρωικό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στον φασισμό, ζήτω η αντίσταση του λαού μας ως συνέχεια του ΟΧΙ μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: