13 Οκτωβρίου 2020

ΜΝΗΜΕΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

                                                  Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Ιστορικό μνημείο δημοτικού πάρκου Κατερίνη, συνέχεια. Μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία και πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, Δημητρίου Αδαμόπουλου, για αναβάθμιση και τιμητική αξιοποίηση του πρώτου μνημείου της πόλης που είναι αφιερωμένο στους φονευθέντες, εξαφανισθέντες και αγνοούμενους Κατερινιώτες των πολεμικών γεγονότων της περιόδου 1912-1922, προχώρησε η υλοποίηση.



Ο κ. Αδαμόπουλος, συνοδευμένος από τον αντιπρόεδρο του ιδίου Συνδέσμου και Αγιογράφο, Χρήστο Δέλλα, λειτουργώντας άμεσα, προέβησαν το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2020 στην χρωματοποίηση των φθαρμένων από το χρόνο αναγραφόμενων στο μνημείο ονομάτων και του επιγράμματος.

Παρέμβαση που σίγουρα καλλώπισε και ομορφοποίησε το μνημείο καθιστώντας το πλέον ευδιάκριτο από τους διερχομένους.
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας, μετά την έγκριση από το Δήμο Κατερίνης του σχετικού εγγράφου των προτάσεων του για δράσεις μνημειακού και ιστορικού χαρακτήρα, ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του με τον πρόεδρο Δημήτριο Αδαμόπουλο, να δηλώνει ικανοποιημένος: «Κινούμαστε με γνώμονα και πρόθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την ιστορική ταυτότητα της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα. Μετά την εικαστική μας παρέμβαση, επικεντρωνόμαστε πλέον στην ανεύρεση και επανατοποθέτηση του υπόλοιπου μαρμάρινου μέρους του αετώματος, στη συγκεκριμένη επιτύμβια στήλη. Μια προτροπή. Όποιοι από τους συντοπίτες μας διαθέτουν φωτογραφία παλαιών ετών όπου διακρίνεται το αέτωμα χωρίς τις φθορές του καλό είναι να μας ενημερώσουν.

Και βέβαια θα νοιώσουμε απόλυτα ικανοποιημένοι όταν και πάλι θα αξιοποιηθεί τιμητικά το ιστορικής αξίας μνημείο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης, καθώς και η παρέλαση, όπως το προτείναμε άλλωστε, να πραγματοποιείται όπως παλιά στην κεντρική οδό της 7ης Μεραρχίας της πόλης μας.»

Επαινετοί οι φορείς που άμεσα και δυναμικά αντιπαρέρχονται τους θεσμούς της …βραδυκίνητης Ελληνικής πολιτείας (κεντρικής και αυτοδιοικητικής).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: