1 Οκτωβρίου 2020

Δυναμική απάντηση στην Κεραμέως από τους μαθητές στους δρόμους της Αθήνας

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με παλμό στο κέντρο της Αθήνας και με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, αλλά και φοιτητών, ως αντίδραση στην εκβιαστική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο και στην αποτυχημένη διαχείριση της λειτουργίας της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας.

Η σημερινή διαμαρτυρία, την οποία στηρίζουν καθηγητές και γονείς, έρχεται στη σκιά των τελευταίων τιμωρητικών αποφάσεων της υπουργού Παιδείας κατά των καταλήψεων.

Μαθητές και καθηγητές αντιδρούν στην εκβιαστική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κωφεύει στα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία αφήνοντας σχεδόν απροστάτευτη από την πανδημία την εκπαιδευτική κοινότητα.

Από από τα κεντρικά συνθήματα που ακούγονται στους δρόμους της Αθήνας είναι «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» και «όλα τα σχολεία έχουνε ελλείψεις καμία εξ αποστάσεως για τις καταλήψεις».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: