17 Οκτωβρίου 2020

Δέκα κρούσματα σε γηροκομείο στη Γλυφάδα - Εκκενώθηκε η δομή

Δέκα θετικά κρούσματα κορονοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από το βράδυ της Παρασκευής.

Άμεσα εκκενώθηκε και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν, τη νύχτα με ασθενοφόρα, στα νοσοκομεία "Ευαγγελισμός" και "Αττικόν".

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά.

Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 508 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 24.450 (ημερήσια μεταβολή +2.1%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Από το σύνολο των 24450 κρουσμάτων, 3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 490 θάνατοι. Οι 184 (37.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 81. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στους 255 οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 19.247 τεστ κορονοϊού και 2.034 rapid test.

Δεν υπάρχουν σχόλια: