29 Οκτωβρίου 2020

Στο "πορτοκαλί" Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και άλλοι έξι νομοί - Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Η «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στη Ροδόπη έφεραν lockdown και από αύριο το πρωί στις 6 οι τρεις περιφερειακές ενότητες τίθενται στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Το ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, που αύριο θα παρουσιάσει νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ σε έκτακτες δηλώσεις του, πριν από λίγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν κι άλλες περιοχές.

Ειδικότερα, από αύριο, Πέμπτη, περνούν στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) η Πέλλα, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Πιερία, ο Έβρος, η Ημαθία και η Χαλκιδική.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Αρκαδία και η Μεσσηνία, περνώντας από το «πράσινο» στο «κίτρινο» επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχουν 1955 ενεργά κρούσματα και ότι πάνω από 4.000 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση. Είπε ακόμα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των φορέων του ιού είναι στα 35,2 έτη.

Για τη Λάρισα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε 343 ενώ στη Ροδόπη 217 με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη.

Νέα μέτρα την Παρασκευή

«Σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» αποφάσισε να ανακοινώσει αύριο, μετά την μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων του Covid-19 το τελευταίο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο μπαράζ νομοσχεδίων, είπε πως δεν θα μπει σήμερα σε λεπτομέρειες. «Θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας» είπε.

Την ώρα που στο τραπέζι βρίσκεται η μετάθεση του απαγορευτικού κυκλοφορίας νωρίτερα και το lockdown νομών, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών με στόχο να αποφευχθεί ένα καθολικό «λουκέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: