6 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή Χατζηχριστοδούλου σε Υπουργό Οικονομικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

"Ουσιαστική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
που επλήγησαν από την πανδημία Covid – 19"

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για την ουσιαστική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid – 19


Κύριε Υπουργέ,
Εκπροσωπώντας κάθε κλάδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Π.Ε. Πιερίας και με α- φορμή την όντως επιτυχημένη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υπέρ των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19,κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2020, αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε το εξής:

Είναι άδικο στις επόμενες δράσεις ενίσχυσης των πληγεισών επιχειρήσεων να μην ληφθεί υπόψη η καθίζηση του κύκλου εργασιών τους και κατά το μήνα Μάρτιο του 2020, δεδομένου ότι, κατά το μήνα αυτό, η καταναλωτική δαπάνη σε ολόκληρη την χώρα συρρικνώθηκε δραστικά, εξαιτίας των διαδοχικών μέτρων περιστολής της αγοραστικής κίνησης και της υπο- χρέωσης προσωρινής παύσης της λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων.

Η αρχή έγινε με τα περιοριστικά μέτρα στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και επεκτάθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, βάσει των Κ.Υ.Α. Δ1α/ Γ.Π.οικ.15954/2020(ΦΕΚ Β’726/08.03.2020) και Δ1α/Γ.Π.οικ.19024/2020 (ΦΕΚ Β’915/17.03.2020).

Επειδή το ενδεχόμενο της περαιτέρω περιστολής της καταναλωτικής δαπάνης είναι κάτι παραπάνω από ορατό, εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενισχυτικές της δράσεις, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες ολόκληρου του επιχειρηματικού φάσματος της χώρας.
 

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: