7 Οκτωβρίου 2020

Κατεχόμενα: Κατέρρευσε η κυβέρνηση συνεργασίας μετά την απόφαση Ερντογάν για τα Βαρώσια

 Κυβερνητική κρίση στα Κατεχόμενα προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αύριο, Πέμπτη (08.10.2020).
Όλα αυτά κι ενώ στα Κατεχόμενα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν “προεδρικές εκλογές” την Κυριακή (11.10.2020) για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Σήμερα, Τετάρτη (07.10.2020), ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών των Κατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές Κουντρέτ Οζερσάι αποχώρησε από την λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση Ερντογάν – Τατάρ για άνοιγμα των Βαρωσίων.

Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε “δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι” και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: