30 Οκτωβρίου 2020

Σεισμός : Εικόνες – σοκ από τις μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη

Τσελέντης: Ηταν ο κύριος σεισμός – Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που αναρτούν Τούρκοι από τη Σμύρνη μετά τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε την περιοχή. Εναν σεισμό που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί καθώς έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Ανθρωποι αλλόφρονες έχουν βγει στους δρόμους για να προφυλαχτούν και άλλοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στα ερείπια.

Τσελέντης: Ηταν ο κύριος σεισμός – Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία

Για πλούσια και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα τις επόμενες εβδομάδες έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, τονίζοντας ότι ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Σάμο, είναι ο κύριος σεισμός.


Όπως είπε ο κ. Τσελέντης ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα και είχε μικρό εστιακό βάθος.
Ο κ. Τσελέντης προειδοποίησε ότι αναμένουν αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παλιά κτίρια προκειμένου να μην υπάρξει τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων σε έναν νέο μετασεισμό.
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει φοβερές είναι οι καταστροφές από τον σεισμό στη Σμύρνη.

«Αντοχή και δύναμη» εύχεται στους ανθρώπους της Σμύρνης ο Ερντογάν

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσαν οι κάτοικοι της Σμύρνης το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στη Σάμο, ταρακούνησε για τα καλά την περιοχή με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν κτίρια ενώ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Ο τούρκος πρόεδρος εύχεται αντοχή και δύναμη στους συμπολίτες του που δοκιμάστηκαν από τον σεισμό στη Σμύρνη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται βοήθεια με κάθε δυνατό μέσο ενώ αναφέρει πως έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες από τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ έχουν καταρρεύσει είκοσι κτίρια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως οι εικόνες από τα βίντεο μπορεί κανείς να καταλάβει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια τραγωδία στη περιοχή.

Ήδη στην περιοχή του Μπαϊράκ έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Φαίνεται πως η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εκτιμιόταν τις πρώτες στιγμές μετά τον σεισμό.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: