15 Οκτωβρίου 2020

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης: Τι να προσέξετε κατά την αγορά και παραλαβή

Αρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να αποτελεί ισχυρό κίνητρο για πολλά νοικοκυριά προκειμένου να σπεύσουν να το προμηθευτούν. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκκινεί από το σημείο όπου βρισκόταν τον Απρίλιο - Μάιο, δηλ. κοντά στα 0,80 έως 0,85 ευρώ, παρουσιάζοντας μια μείωση της τάξεως του 25% -27% σε σύγκριση με πέρυσι που ήταν στο 1 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 1 ευρώ. 

Η φθηνή τιμή σε συνδυασμό με το επίδομα θέρμανσης το οποίο αναμένεται να καταβληθεί έως το τέλος του έτους, νωρίτερα και σε περισσότερους δικαιούχους (το συνολικό ύψος του θα ανέλθει στα 84 εκατ. ευρώ) αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τα νοικοκυριά ώστε να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης. Τι πρέπει όμως, να προσέξουν οι καταναλωτές; Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο enikos.gr εφιστά την προσοχή στα εξής:

- ο καταναλωτής δεν πρέπει να έχει μόνο ως κίνητρό του την τιμή γιατί μπορεί να πέσει θύμα επιτηδείων που πωλούν νοθευμένο πετρέλαιο. Μάλιστα, όπου διαπιστώσει ότι υπάρχει τιμή πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς θα πρέπει να αποφύγει να αγοράσει από εκεί γιατί είναι πιο πιθανά τα φαινόμενα νοθείας και κακής ποιότητας πετρελαίου και

- πρέπει να επιλέξει έναν πρατηριούχο της απολύτου εμπιστοσύνης του για να τον εξυπηρετήσει.

 enikos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: