1 Οκτωβρίου 2020

Στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης Κεραμέως

Τρίωρες στάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το εκπαιδευτικό ωράριο για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, προκήρυξαν η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να αποκλειστούν από την τηλεκπαίδευση όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν συνδικαλιστική κάλυψη γιατί ανησυχούν ότι με την απόφαση της υπουργού Παιδείας θα πρέπει να «δίνουν» ουσιαστικά τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, βάζοντάς τους απουσίες.

Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε να κηρυχθεί τρίωρη στάση και να κηρυχθούν από τις τοπικές ΕΛΜΕ άλλες τρίωρες στάσεις εργασίας. Επίσης, ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη απεργία, ώστε να καλύψει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Νίκης Κεραμέως, γίνεται υποχρεωτική η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ λαμβάνονται μέτρα για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Όπως αναφέρεται, «οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: