17 Νοεμβρίου 2020

Πολυτεχνείο : Πάνω από 100 προσαγωγές στην Αθήνα – Δεν αφήνουν τους προσαχθέντες να δουν τους δικηγόρους τους

Τουλάχιστον 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Εβδομήντα εκ των προσαχθέντων έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται και αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 προς υποστήριξη των προσαχθέντων μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά τη συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου.

Όπως καταγγέλλει ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΠΑΜΕ, στους προσαχθέντες αυτούς δεν επιτρέπεται να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, ενώ δεν τους λένε τον λόγο που κρατούνται ούτε τους έχει βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο. Επίσης, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ συνωστισμένοι μέσα σε μια κλούβα.

Η Κατερίνα Γεράκη, συνήγορος υπεράσπισης αρκετών εκ των προσαχθέντων, ανέφερε ότι έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές και ότι τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλους δικηγόρους δεν έχει επιτραπεί η επαφή με τους εντολείς τους τους.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι προσαχθέντες κρατούνται σε απαράδεκτες συνθήκες συγχρωτισμού, σε μικρές αίθουσες και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (όπως μάσκες).

Η δικηγόρος ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, καθώς δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Καμπαγιάννης: Σκανδαλώδες ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους εντολείς μας

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο έγκριτος νομικός, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος επίσης κατήγγειλε την αδικαιολόγητη προσαγωγή των ατόμων αυτών.

Ο κ. Καμπαγιάννης χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι ενώ η κράτησή τους διαρκεί αρκετές ώρες πλέον, οι δικηγόροι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εντολείς τους.

Κατσώτης: Δεν φοράμε άλλη μάσκα πέρα από αυτή του κοροναϊού

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος ζήτησε επίσης να αφεθούν ελεύθερα τα στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο κ. Κατσώτης επέκρινε τον «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης», αναφέροντας ότι σήμερα κυνηγάει διαδηλωτές που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους.

Κατά τον βουλευτή, χτυπώντας το ΚΚΕ, η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει και το εργατικό κίνημα, δείχνοντας ότι δεν θα ανεχθεί τους εργατικούς αγώνες.

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι γελασμένοι», προαναγγέλλοντας νέους εργατικούς αγώνες το επόμενο χρονικό διάστημα για την μετατροπή του 8ωρου σε 10ωρο, τον συνδικαλιστικό νόμο και άλλα.

Και κατέληξε εμφατικά: «Δεν φοράμε άλλη μάσκα πέρα από αυτήν του κοροναϊού, σε αντίθεση με το παρακράτος αυτό που έχει μπει μπροστά για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

ΜέΡΑ25: Η αστυνομία δεν επιτρέπει σε βουλευτές να πάνε στη ΓΑΔΑ

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει επίσης ότι η αστυνομία δεν επιτρέπει σε βουλευτές του κόμματος να κατευθυνθούν προς τη ΓΑΔΑ όπου παραμένουν αρκετοί από τους σημερινούς προσαχθέντες.

Στη ΓΑΔΑ, τελικά, κατάφερε να βρεθεί ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ο οποίος κατήγγειλε ότι από τους 70 προσαχθέντες, μόνο ένας έχει συλληφθεί και ότι όλοι οι υπόλοιποι ουσιαστικά κρατούνται παράνομα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και οι δικηγόροι, ζητούν να συναντήσουν τους κρατουμένους και τους λένε ότι δεν επιτρέπεται.

Παράλληλα, ο κ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν επέτρεψε στην επταμελή πορεία του ΜέΡΑ25 να προχωρήσει πέρα από το Χίλτον για να φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ σε άλλους πολίτες επιτρεπόταν κανονικά η διέλευση, με την αιτιολογία ότι «είναι βουλευτές του ΜέΡΑ25».

 

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: