12 Νοεμβρίου 2020

Προφυλακιστέοι η 15χρονη και ο 17χρονος για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Προφυλακιστέους έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας τη 15χρονη και τον 17χρονο, όπως έκαναν χθες και για τον 16χρονο φίλο τους, που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα.

Στην απολογία της η κόρη της 50χρονης φέρεται να επιβεβαίωσε σήμερα την ομολογία της στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για το φόνο της 50χρονο μαζί με τον 17χρονο της, επειδή είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες, ενώ παραδέχθηκε κυνικά ότι άκουγε τρέμοντας τις κραυγές της άτυχης γυναίκας από το διπλανό δωμάτιο, χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα.

Ακόμα, η 15χρονη φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη λέγοντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια αλλά και ότι ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς όμως να του έχουν υποσχεθεί χρήματα ως αντάλλαγμα. Το ίδιο έκανε και ο 17χρονος, που φέρεται να επέμεινε στα όσα είπε στους αστυνομικούς, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό τον άλλο νεαρό.

Ο δικηγόρος της κοπέλας υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης υποστηρίζοντας πως η πελάτης του ανέφερε πως «έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει».

Υπενθυμίζεται ότι άλλη εκδοχή για το έγκλημα έδωσε ο 16χρονος, που αρνήθηκε χθες ότι ο ίδιος δολοφόνησε με 70 μαχαιριές την 50χρονη, και υπέδειξε ως δράστη τον 17χρονο. «Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: