11 Νοεμβρίου 2020

Ραγδαία αύξηση των θανάτων, 19 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλη αύξηση των θυμάτων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ακόμα 19 συμπολίτες μας από 43 μέχρι 88 χρονών κατέληξαν τις τελευταίες ώρες και 41 χθες με το σύνολο των νεκρών να φτάνει πλέον τους 885.

Ειδικότερα, την τελευταία τους πνοή άφησαν ένας 74χρονος, ένας 76χρονος και ένας 78χρονος στο ΑΧΕΠΑ, δύο 83χρονες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μία 81χρονη στο Παπανικολάου.

Άλλοι δύο ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο Γουμένισσας και Κιλκίς, ένας 86χρονος και ένας 88χρονος. Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δηλώθηκε ο θάνατος ενός 49χρονου καρκινοπαθούς, όπως και ενός 43χρονου με νεοπλασία από το νοσοκομείο Βόλου.

Ακόμη, άλλα δύο θύματα του κορωνοϊού δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμό και Αττικόν -πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 87 και 92 χρόνων.

Επίσης, άλλοι επτά συνάνθρωποί μας κατέληξαν χθες το βράδυ. Δύο νεκροί, 94 και 87 χρόνων, αναφέρονται από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και άλλοι δύο, 90 και 78, από το νοσοκομείο Βέροιας.

Άλλες δύο απώλειες δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου. Πρόκειται για ασθενείς ηλικίας 68 και 84 χρόνων, αντίστοιχα, που είχαν σοβαρά χρόνια νοσηματα.

Τέλος, ένας θάνατος αναφέρθηκε από την Παμμακάριστο, και αφορά 82χρονο, από το γηροκομείο Αττική.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το προηγούμενο 24ωρο είχαμε «έκρηξη» των διασωληνώσεων, αφού 24 ακόμα ασθενείς μπήκαν σε ΜΕΘ με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τους 263.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 60570, μετά την καταγραφή 2.384 νέων μολύνσεων, όπως προκύπτει από τον τελευταίο απολογισμό που αποτυπώνει τη μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση παραμένει στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Αττικής, αλλά ο Covid-19 έχει εξαπλωθεί για τα καλά σε κάθε άκρη της χώρας. 

«Πιθανότητα παράτασης του lockdown»

Στο μεταξύ, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, έκρινε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί, εάν μπορεί η χώρα να βγει από το lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχει πιθανότητα παράτασης της καραντίνας, ε ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του κορονοϊού δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο τον χειμώνα, αφού θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: