10 Νοεμβρίου 2020

Κρούσματα στα σχολεία: Πάνω από 300 δημοτικά και τμήματα κλειστά

Την ώρα που η δεύτερη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια συνεχίζεται μετ' εμποδίων, μετά και το χθεσινό φιάσκο που δεν επέτρεψε στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα μετά τη δεύτερη ώρα, τα κρούσματα στα δημοτικά σχολεία που παραμένουν ανοιχτά αυξάνονται μέρα με τη μέρα. 

Έως το μεσημέρι της Τρίτης, πάνω από 300 δημοτικά σχολεία και τμήματα βρίσκονται κλειστά λόγω κρούσματων κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, αλλά και ειδικά σχολεία) εξαιρούνται από την υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φρόντισε να απαλείψει την αρίθμηση των σχολείων και των τμημάτων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, 65 δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι κλειστά, ενώ σε 243 σχολεία υπάρχει τουλάχιστον ένα κλειστό τμήμα. 

Το υπουργείο Παιδείας, ενδεχομένως για να αποφύγει νέες αντιδράσεις και να μπορέσει να στηρίξει το αφήγημα ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στις δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μας ενημερώνει απλώς για το ποσοστό: το ποσοστό των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε πλήρη αναστολή φτάνει το 0,6528%, ενώ το ποσοστό των τμημάτων που είναι σε μερική αναστολή φτάνει το 0,4807%.

Στα ποσοστά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Δείτε τη λίστα με τα σχολεία ΕΔΩ

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: