6 Νοεμβρίου 2020

Ν. Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί από αύριο οι έλεγχοι για μετακινήσεις – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο

Διευκρινίσεις για το νέο πλαίσιο μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας εν πολλοίς όσα ανακοινώθηκαν χθες.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική αναφορά στις μετακινήσεις και απηύθυνε έκκληση για λελογισμένη χρήση της κατ 'εξαίρεση μετακίνησης και  ειδικά ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι βραδινές μετακινήσεις αν δεν είναι απολύτως αναγκαίες. Προειδοποίησε δε για «σαρωτικούς ελέγχους» και είπε ότι «τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί».

Πλέον για κάθε παράβαση για μη χρήση μάσκας και μετακίνηση που δεν δικαιολογείται  το διοικητικό πρόστιμο είναι 300 ευρώ, για εργοδότη που θα δώσει ψευδή δήλωση για μετακίνηση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σε επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά παράβαση ενώ υποχρεούνται σε αναστολή λειτουργίας το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για αυτές τις επιχειρήσεις το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναφορικα με τους καθιερωμένους τριήμερους εορτασμούς και την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο κ. Χαρδαλιάς κινήθηκε στο πνεύμα των δηλώσεων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πως δηλαδή όπως δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, το Πάσχα και την 28η Οκτωβρίου, το ίδιο θα γίνει και με τη γιορτή του Πολυτεχνείου.

Ειδικά για φέτος είπε ότι ο εορτασμός θα γίνει με κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα.

Άλλες διευκρινίσεις

Ειδικά για το ψάρεμα ή το κυνήγι είπε ότι δεν επιτρέπεται.

Αναφορά έκανε και στους νεοσύλλεκτους της επόμενης εβδομάδας, λέγοντας πως θα υποβληθούν σε rapid test.

Για όσους εισέρχονται στη χώρα ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το μοριακό τεστ που θα απαιτείται για την είσοδο τόσο από αέρος όσο και από τα χερσαία σύνορα θα πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες πριν. Σημειώνεται ότι χθες είχε ανακοινωθεί 48 ώρες. Επίσης, επανέλαβε ότι από τις 11 Νοεμβρίου θα απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid tests θα γίνονται σε όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Για τη Σάμο και την Καρδίτσα έκανε επίσης ειδική αναφορά, λέγοντας πως λόγω των πρόσφατων καταστροφών θα λειτουργούν καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου με είδη που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των ζημιών. Ειδικά για τη Σάμο είπε ότι δεν θα χρειάζεται αποστολή sms για τις μετακινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: