12 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Σπαρακτική κραυγή γιατρού στο Παπανικολάου - "Διασωληνώνουμε 40χρονους - Βοηθήστε μας"

Την δραματική καθημερινότητα που βιώνουν κάθε μέρα οι γιατροί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα, ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης, αναισθησιολόγος στο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.

Με μια σπαρακτική ανάρτηση αναφέρεται σε 40χρονους και 50χρονους που κλαίνε πριν διασωληνωθούν και ρωτάνε "αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους".

"Το σύστημα υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, και είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας" σημειώνει ο γιατρός.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

"Δεν περνάει ούτε μία μέρα στο νοσοκομείο που να μη διασωληνώσουμε συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από Covid-19. Το τραγικό είναι ότι δεν διασωληνώνουμε μόνο ηλικιωμένους με συνοδά προβλήματα υγείας, αλλά και 40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν.

Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε.

Το σύστημα υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, και είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας, και να πρέπει να διαλέγουμε ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ. Το δεύτερο κύμα είναι στα φόρτε του, και πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτο τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας, και να είναι απείθαρχοι στα μέτρα προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο πέρα από τους εαυτούς τους, και τις ζωές άλλων πολιτών.

Μη ντραπείτε να τους καταγγείλετε αν τους δείτε......

Η ΒΛΑΚΕΙΑ εν μέσω πανδημίας είναι δυνητικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, και αν κάποιοι δεν με πιστεύουν, θέλω να τους πω ότι καλύτερα να ζεις παραπλανημένος, παρά διασωληνωμένος.......". 

 thetoc.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: