17 Νοεμβρίου 2020

Νοσοκομείο εκστρατείας 50 κλινών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, δυναμικότητας 50 κλινών, με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, δημιουργεί το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Το νοσοκομείο εκστρατείας θα δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη, που έχει δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό.

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην προσπάθεια με μέσα, προσωπικό και υποδομές.

Η συγκεκριμένη μονάδα, εκτός από τις 50 κλίνες νοσηλείας για τον κορονοϊό, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπλέον, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως διαθέτει κλίνες νοσηλείας και μονάδες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ φιλοξενεί τη νευροχειρουργική και την προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται και η παραγωγή προστατευτικών μασκών στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και σε αυτό του υπουργείου Υγείας. Η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: