15 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: 7ήμερη καραντίνα στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου Λάρισας - Πότε θα λειτουργήσει ξανά

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς υπήρξε διασπορά του κορονοϊού σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Σε ανακοίνωσή της η Ογκολογική Κλινική, την οποία υπογράφει ο διευθυντής, Αθανάσιος Κωτσάκης αναφέρονται τα εξής:


«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf), σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες: 7ήμερη καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απολύμανση όλων των χώρων στο τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας καθώς και της ογκολογικής κλινικής. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ογκολογικής κλινικής, σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα επαναλειτουργήσουν η ογκολογική κλινική, η μονάδα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, πρωινά και απογευματινά. Όλοι οι ασθενείς των οποίων η θεραπεία ή τα ραντεβού ακυρώθηκαν, σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα διενεργηθεί ξανά μοριακό test, την προηγούμενη της επανόδου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όσον αφορά στους ογκολογικούς ασθενείς και με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια όλων μας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων του ΠΓΝΛ, αποφασίστηκε να υποβάλλονται σε rapid test πριν την εισαγωγή τους για θεραπεία. Επίσης, μαζί με τους φορείς του Νοσοκομείου δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προασπίζοντας την ευάλωτη υγεία τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και στους συναδέλφους μας που νόσησαν, αλλά και στο σύνολο των συμπολιτών μας που ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες της πανδημίας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, το έχουμε πετύχει άλλωστε άπειρες φορές».

Πηγή πληροφοριών: larissanet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: