17 Νοεμβρίου 2020

Το μήνυμα Μπουρλά στην «λαβωμένη» Θεσσαλονίκη, το εμβόλιο και η συνεργασία με τον Τούρκο σύμβουλο

 Την σχέση του με τον Τούρκο διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech, που μαζί με την Pfizer βρίσκονται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό, αποκάλυψε ο Άλμπερτ Μπουρλά επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε λίγα 24ωρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου και το μυστικό της επιτυχίας του, ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, αναφέρθηκε και στην θαυμάσια συνεργασία του με τον Τούρκο Ουγούρ Σαχίν και την σύζυγο του Οζλέμ Τουρέτσι που αν και τους χωρίζουν πολλά, ωστόσο τους ενώνει η αγάπη για την επιστήμη.

Όπως ανέφερε στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos fm 99,5 της Νέας Υόρκης και στην δημοσιογράφο Χρύσα Αβράμη, οι δυο τους από την πρώτη κιόλας επικοινωνία τους είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα που θα ήταν θαυμάσιο ως μήνυμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να σώσουν τον κόσμο.

«Συμβολικά είναι θαυμάσιο που έτυχε ο Ουγούρ να είναι Τούρκος και εγώ Έλληνας και μάλιστα πολύ Έλληνας, καθώς έχω δεσμούς με την χώρα, δεν γεννήθηκα εκτός χώρας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα ερωτεύτηκα, όλοι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου είναι στη χώρα. Ανησυχώ πάρα πολύ με την Τουρκική επιθετικότητα και παρακολουθώ τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κάτω από το Καστελόριζο», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer και προσθέτει:

«Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα και ο Ουγούρ Μουσουλμάνος και μάλιστα πολύ πιστός. Αυτό δεν θα μας εμπόδισε καθόλου αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον και ούτε καν σκεφτήκαμε, το μόνο που είπαμε όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε ήταν πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να σώσουν τον κόσμο, αν και οι στιγμές που λέγαμε αυτά πριν μήνες, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο και δείχνει την δύναμη της διαφορετικότητας, όταν άνθρωποι με διαφορετικά background βρίσκονται μεταξύ τους, αλλά και το ότι τελικά υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για τον κόσμο, από αυτά που μοιάζουν με διακρατικές διαφορές. Είμαι χαρούμενος που το κάναμε μαζί με τον Ουγούρ, είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

 

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: