22 Νοεμβρίου 2020

Κοροναϊος : Πράσινο φως για τη θεραπεία που χορηγήθηκε στον Τραμπ

Σημαντικό βήμα για τη θεραπεία του κοροναϊού στα πρώιμα στάδια έκανε η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA), δίνοντας έγκριση στην εταιρία Regeneron, και μάλιστα με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, για να διαθέσει το κοκτέιλ αντισωμάτων σε ασθενείς με μέτρια συμπτώματα. Τη θεραπεία αυτή είχε χρησιμοποιήσει και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γιώργος Γιανκόπουλος πήρε στις αρχές Οκτωβρίου ένα σημαντικό τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίαζε τα πρώτα συμπτώματα κοροναϊου και η Regeneron ήταν η πρώτη εταιρία που επιλέχθηκε για την ανάρρωση του.

Ο ίδιος μετά την αγωγή που έλαβε είχε δηλώσει ενθουσιασμένος.

Ιδανική λύση για όσους βρίσκονται στα πρώιμα στάδια

Ο συνιδρυτής της Regeneron και έλληνας ομογενής είχε δηλώσει ότι το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι η ιδανική λύση για όσους βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της ασθένειας.

«Θα έδινα σε εμένα αυτό το φάρμακο αν παρουσίαζα συμπτώματα κοροναϊού και θα το έδινα και σε αγαπημένα πρόσωπα».

Η έγκριση της θεραπείας μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων.

Το «κοκτέιλ» θα πρέπει να χορηγείται σε ενήλικες και παιδιά, με ελαφριά ή μέτρια συμπτώματα του νέου κοροναϊού, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι είναι 65 ετών και πάνω ή που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Όμως, όχι σε ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω Covid-19 ή χρειάζονται χορήγηση οξυγόνου.

Εκτός από τον Τζόρτζ Γιανκόπουλος σημαντική είναι η συμβολή και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Ρόι Βάγγελος αλλά και του αντιπροέδρου Δρ. Χρήστου Κυρατσούς, επικεφαλής έρευνας Regeneron αλλά και επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο στη Νέα Υόρκη.

Με αγωνία αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου και η έγκριση του εμβολίου Pfizer και BioNTech μετά την κατάθεση της αίτησης στην FDA την Παρασκευή.

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον και για το εμβόλιο της Οξφόρδης όχι μόνο λόγω χαμηλού κόστους αλλά και λόγω της ευκολίας αποθήκευσης και μεταφοράς του εμβολίου της.

 

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: