19 Νοεμβρίου 2020

Υπόμνημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης-Λιτοχώρου

Κοινοποίηση:


  1. ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α.Ε
  2. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α.Ε

  3. ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  4. ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

  5. ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μόνο αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός οτι εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες από την επιβολή του lockdown από την κυβέρνηση, καμία μέριμνα δεν υπήρξε από πλευράς κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιοκτητών των ΜΜΜ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και με ασφάλεια μετακίνηση του λαού από και προς τα χωριά του νομού Πιερίας, αλλά και η μετακίνηση από και προς άλλους νομούς. 

Διαπιστώνουμε με οργή πως η λογική «κόστους –οφέλους» δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Σημειώνουμε οτι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η ανάγκη των εργαζομένων και του λαού για μετακίνηση δεν παύει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αντιθέτως αυξάνεται. 

Ο λαός καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας για την υγεία του, με την υποστελέχωση του ίδιου του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, με το χτύπημα στο εισόδημά του και τώρα του περιορίζουν ή και του αφαιρούν το δικαίωμα στη μετακίνηση. 

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα οτι το Αστικό Κτελ Κατερίνης έχει κόψει όλα τα δρομολόγια (πλην 6 από και προς το ΓΝΚ) τις Κυριακές, γεγονός που μας οδηγεί να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μεταφερθούμε στις δουλειές μας ή στο Νοσοκομείο τις Κυριακές. Το Υπεραστικό Κτελ Κατερίνης έχει μόλις 2 δρομολόγια για Λιτόχωρο και μείωσε αισθητά τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτές τις περιοχές να χρησιμοποιούν άλλα μέσα, πολλές φορές με δυσβάσταχτο κόστος. 

Καταγγέλλοντας την προκλητική στάση της κυβέρνησης που κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη, και κυνικά δήλωσε ότι «δε γεννάει λεωφορεία», εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Τη διατήρηση των δρομολογίων από και προς όλα τα χωριά του νομού τις Κυριακές.

  • Την πύκνωση των δρομολογίων των αστικών και υπεραστικών δρομολογίων όλες τις μέρες, τουλάχιστον στις ώρες αιχμής, έτσι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

  • Την προστασία της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ορίζονται από την επιστημονική κοινότητα. (υποχρεωτική χρήση μη χειρουργικής μάσκας, αντισηπτικά σε εμφανή σημεία στα οχήματα για χρήση από το επιβατικό κοινό).

  • Την ουσιαστική βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών με γνώμονα τις ανάγκες του λαού

  • Τη δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.


Κατερίνη, 19/11/2020

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: