29 Νοεμβρίου 2020

Πάπας : Καταδικάζει την άμβλωση και τη χαρακτηρίζει πληρωμένη εκτέλεση

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέκρινε την άμβλωση με την πρόσληψη ενός πληρωμένου εκτελεστή… γιατί λέει και οι δύο πράξεις έχουν σχεδιαστεί για να απαλλαγείς από ένα πρόβλημα. Αν και ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έδειχνε πιο φιλελεύθερος, εντούτοις κάποιες τελευταίες κινήσεις δείχνουν επιστροφή σε συντηρητικές θέσεις.

Τι δήλωσε

Ο Πάπας έκανε το σχόλιό του σε γυναίκες της Αργεντινής που αντιτίθενται σε έναν νέο, προτεινόμενο νόμο που θα αποποινικοποιήσει την άμβλωση καθώς ο Πρόεδρος της Αργεντινής δεσμεύθηκε να υπογράψει έναν νόμο που θα έκανε την άμβλωση «νόμιμη, ασφαλή και δωρεάν» για όλους τους πολίτες.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι από την Αργεντινή, έγραψε στις αντιπάλους του νομοσχεδίου, «Η χώρα είναι περήφανη που έχει γυναίκες σαν εσάς».
Είπε ότι η άμβλωση ήταν σαν να «προσλαμβάνεις έναν δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα». Τη χειρόγραφη επιστολή του δημοσίευσε μια από τις γυναίκες στο twitter.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε, όσον αφορά, τις γυναίκες που είχαν κάνει αμβλώσεις, ότι μπορούν να ζητήσουν συγχώρεση και οι ιερείς τους θα την προσφέρουν.
Ο Πάπας εμφανίστηκε πρόσφατα να καταδικάζει ομοφυλόφιλα πολιτικά σωματεία, αλλά στη συνέχεια το πήρε πίσω.

Κοινωνικό θέμα

Το συγκεκριμένο ζήτημα των αμβλώσεων αποτελεί σημαντικό φιλοσοφικό, πολιτικό, κοινωνικό και επιστημονικό θέμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.
Εξάλλου, κάθε γυναίκα, κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει κυρίαρχα το δικαίωμα να αποφασίζει για το εαυτό της.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: