4 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Σενάριο για λουκέτο και στα Γυμνάσια στις "γκρι" περιοχές - Τι ισχύει για τις "κόκκινες"

Σε συζήτηση για το κλείσιμο και των Γυμνασίων εκτός των Λυκείων για τις "γκρι" περιοχές δηλ. προς το παρόν τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, είναι η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", μέλη της Επιτροπής κρίνουν ότι είναι σκόπιμη η τηλεκπαίδευση και για το Γυμνάσιο, μια και βάσει διεθνών μελετών όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των παιδιών τόσο προσομοιάζουν στους ενήλικες στη δυνατότητα να μολυνθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν. 

Για την ώρα όμως, οι ειδικοί έμειναν στο Λύκειο και εάν θα απαιτηθεί θα προχωρήσουν στην ίδια σύσταση και για το Γυμνάσιο. Όσον αφορά στις κόκκινες περιοχές, στις οποίες ανήκει και η Αττική, δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για να κλείσουν Γυμνάσια ή Λύκεια. Εάν ωστόσο, η διασπορά αυξηθεί κατά πολύ, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως προκύπτει από πληροφορίες από την Επιτροπή. 

Σημειώνεται ότι σε όλες τις δειγματοληπτικές έρευνες που έγιναν στις περιοχές αυτές που ήταν στο "κόκκινο" αποδείχθηκε ότι το ποσοστό θετικότητας των τεστ ήταν κάτω της μονάδας, 0,6%. Μόνο τέσσερα τεστ ήταν θετικά στα 660 που έγιναν στις περιοχές αυτές.

Οι ειδικοί αποφάσισαν ότι καλό είναι για τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Κι αυτό λόγω φόβων ότι σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά θα μπει ο κορονοϊός στα σχολεία μέσα από την κοινότητα. Στις "κόκκινες" περιοχές πάντως, μετά τα πανεπιστήμια που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση, εκπαίδευση εξ αποστάσεως θα γίνεται στο εξής και στα ιδιωτικά κολέγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: