6 Νοεμβρίου 2020

Ενημερωτική επίσκεψη της Βουλεύτριας Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία) Μπ. Σκούφα στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Πιερίας


Το ΚΕΣΥ επισκέφτηκε η Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα την Πέμπτη 5/11. Στην ενημερωτική σύσκεψη που είχε με τον Προϊστάμενο της δομής κ. Δημήτρη Συριανίδη, ενημερώθηκε εκ νέου για τη λειτουργία του κέντρου, για το ρυθμό εξυπηρέτησης των αιτήσεων για γνωμοδότηση και διάγνωση των μαθησιακών αναγκών των παιδιών,  για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υλικά (προγράμματα και τεστ αξιολόγησης και διάγνωσης, ψυχομετρικά τεστ, υπολογιστές, αλλά και υλικά και προστατευτικά μέσα για την covid 19 εποχή).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και την περίοδο του νέου lockdown το ΚΕΣΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 19.00 και Παρασκευή 8.00 – 16.00, θέτοντας στην υπηρεσία των γονέων και μαθητών το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό του, που απαρτίζεται από κοινωνικούς  λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοπεδικό, διοικητικό υπάλληλο και τον προϊστάμενο.

Οι αιτήσεις για διάγνωση των ειδικών μαθησιακών αναγκών εξυπηρετούνται πλέον με μεγάλη ταχύτητα κι ακρίβεια. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μέσα σε διάστημα δύο μόλις μηνών και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο, διαγνώστηκαν 125 περιστατικά, ενώ οι γονείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά αίτηση, ενημερώνοντας πάντα και τη Διεύθυνση της οικείας σχολικής μονάδας που φοιτά ο μαθητής / μαθήτρια. Ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που διαθέτει το κέντρο (http://kesy.pie.sch.gr/). 

Στο ΚΕΣΥ λειτουργεί και υπηρεσία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), με υπεύθυνη την κ. Γεωργαντοπούλου, η οποία υλοποιεί τακτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του νομού για την απαραίτητη ενημέρωση σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στο ίδιο το ΚΕΣΥ διεξάγονται και κατόπιν ραντεβού ειδικά ψυχομετρικά τεστ και τεστ ικανοτήτων και δεξιοτήτων, για τη διάγνωση των ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αναφέρθηκαν, είναι η ανάγκη για τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού, η σύσταση δύο ΕΔΕΑΥ (Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) στην α’βαθμια εκπαίδευση στην Πιερία, οι οποίες φέτος ακόμη δεν συστάθηκαν, η ανάγκη για χορήγηση περισσότερων τακτικών κι έκτακτων κονδυλίων για τη διοικητική μέριμνα και την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, οι οποίες στην covid 19 εποχή είναι και πιο αυξημένες.

Η βουλεύτρια τόνισε με τη σειρά της ότι ως εκπαιδευτικός και μητέρα, στέκεται αρωγός κι ένθερμη υποστηρίκτρια όσον αφορά τη δημόσια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή κι ότι στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο τη λειτουργία των ΚΕΣΥ, τα οποία επιτελούν σημαντικότατο επιστημονικό έργο στην έγκαιρη διάγνωση των ειδικών μαθησιακών αναγκών των νεαρών μαθητών και μαθητριών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: