11 Νοεμβρίου 2020

Κλείνει η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Λάρισας

Σε συναγερμό τέθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά τη διαπίστωση του μεγέθους διασποράς της νόσου Covid-19 μεταξύ των νοσηλευομένων στην ογκολογική κλινική του.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί, μέχρι αυτή την ώρα 14 θετικοί ασθενείς σε σύνολο περίπου 30 και ένας γιατρός – ογκολόγος.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική. Άμεσα, ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική, τεστ γινόταν μόνο σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα Τετάρτη, δύο μέρες μετά το πρώτο κρούσμα, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν rapid test σε όλους τους νοσηλευόμενους, ενώ η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημεioθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το βράδυ, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε (5), η οδηγία από τον ΕΟΔΥ ήταν, rapid tests να γίνουν επιπλέον στο προσωπικό, τα οποία ευτυχώς βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο, σε συνοδούς ασθενών που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, οι εκπροσώπους του ΕΟΔΥ απάντησαν «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν ιδιωτικά με δική τους χρέωση, εκτός Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι οι συνοδοί, εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους.

Συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: