11 Νοεμβρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Και πώς να μην είσαι συνωμοσιολόγος; Λίγες ώρες μετά τη νίκη Μπάιντεν ανακοινώθηκε το εμβόλιο από την Pfeizer. Είναι ασφαλές λέει κατά 90% και η ΕΕ παράγγειλε 300 εκατομμύρια τεμάχια.

**

Θέλω - δεν θέλω, για να σέβομαι τον εαυτό μου, είμαι υποχρεωμένος να κάνω διπλή ανάγνωση σε κάθε ανακοίνωση. Πάντα ήμουν πεπεισμένος ότι κάτι τρέχει. Μένει να ξεκαθαρίσω κατά πόσο ο ιός είναι ιατρικής φύσης και κατά πόσο πολιτικής.

**

Και πώς να μην είσαι συνωμοσιολόγος όταν περιμένεις δραστικά μέτρα από μια κυβέρνηση για την υγεία και βλέπεις διάτρητα λοκντάουν, αντί ενός ολιγοήμερου καθολικού και δραστικού.

**

Και λες μήπως είναι λίγο-πολύ όλοι στο κόλπο, τη μεγάλη πώληση του αιώνα με κάποια δισ. τεμάχια εμβόλια; Πώς να εξηγήσεις τη χαλαρότητα; Αδράνεια στις προσλήψεις, κωλυσιεργία στις ΜΕΘ και αποσπασματικά λοκντάουν.

**

Αυστηρότερα λέει μέτρα από την Παρασκευή και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9μμ. βαρύγδουπη δήλωση χωρίς ουσία, ένα ακόμα αφελές μέτρο. Ποιος άραγε θα πάει σε σούπερ μάρκετ, γάμο ή κηδεία ακόμη και σε τράπεζα μετά τις 9;

**

Ημίμετρα. Το κακό το χτυπάς στη ρίζα. Από τον Οκτώβριο έπρεπε να τεθεί η χώρα σε καθολικό λοκντάουν. Τα είχαμε επισημάνει από τότε από αυτή τη στήλη. Δεκατέσσερις μέρες γενικής παύσης δεν θα βούλιαζαν την Οικονομία. Όμως τι να κάνουμε, οι οδηγίες έρχονται από τα μητροπολιτικά κέντρα και είναι συγκεκριμένες.

**

Και πώς να είσαι «υποψιασμένος» όταν σε κατάντησαν άβουλο, πτωχό, αδύναμο, χωρίς πατρίδα και αξίες;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: