6 Νοεμβρίου 2020

Ηχηρή παρέμβαση Χατζηχριστοδούλου: «Η αγορά δεν αντέχει να στηρίξει και πάλι το βάρος της πανδημίας»

Συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη των επαγγελματιών που καλούνται να σταθούν όρθιοι μετά το δεύτερο lockdown έθεσε υπόψιν του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020.

«Καλούμαστε για μία ακόμη φορά να σηκώσουμε στις πλάτες μας το φορτίο της πανδημίας» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης που να απαντούν στις δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε:

- Να καταβληθεί ως εφάπαξ αποζημίωση το 35% του απολεσθέντος τζίρου.

- Απαλλαγή του ενοικίου των επαγγελματικών χώρων κατά 50% για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές με απόφαση της Πολιτείας.

- Τα σούπερ μάρκετ να πουλούν αποκλειστικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και όχι πάσης φύσεως προϊόντα όπως ρουχισμό, υποδήματα, εργαλεία και γενικότερα προϊόντα που διαθέτουν εμπορικά καταστήματα τα οποία παραμένουν κλειστά εξαιτίας του lockdown.

- Οι οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων να ξεκινήσουν να αποπληρώνονται έξι μήνες μετά τη λήξη του lockdown.

«Είμαστε εδώ, ως επιμελητηριακός θεσμός, πέρα από κομματικές παρωπίδες για να βοηθήσουμε με τις προτάσεις μας την κυβέρνηση να αντιληφθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: