28 Νοεμβρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca με τα μούτρα στη δουλειά για το εμβόλιο. Άντε και καλές δουλειές.

**

Αυτές είναι επιχειρήσεις. Πριν ακόμη βγει το προϊόν έπεσαν οι παραγγελίες, χώρια που για να το βγάλουν πήραν κάτι προκαταβολές που βγάζουν μάτια.

**

Κι εκεί που υπήρχε αμφισβήτηση και απροθυμία του κοινού για εμβολιασμό, άρχισαν να σπρώχνονται για το ποιος θα πάρει σειρά. Πες, πες, κάτι μένει. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει.

**

Κυριάκος καλεί αρχηγούς κομμάτων. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παραίνεση. Μην έχουμε και κανένα απρόοπτο. Άλλος να κάνει Pfizer, άλλος Moderna, άλλος Zeneca.

**

Θα είναι προαιρετικό λέει ο Κικίλιας. Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο Άδωνις. Άντε να πας ανεμβολίαστος σε τράπεζα ή να ‘χεις δίπλωμα οδήγησης ή να πάρεις ΟΚ από το 13033.

**

Το ‘πε και ο Ευαγγελάτος. Το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές και πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. Ούτε πλασιέ να ήταν.

**

Τι λαός, τι ηγεσία. Πέσαμε όλοι με τα μούτρα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Θα γίνει, δεν θα γίνει; Ψυχές χάνονται, όμως εμείς το νταλκά μας. Θα φάμε γαλοπούλα, τηγανιά ή όχι, γιατί στην ουσία περί αυτού πρόκειται καθ’ όσον και το πνεύμα των Χριστουγέννων μπήκε σε καραντίνα.

**

Θλιβερή η κατάσταση, ζοφερό το τοπίο. Κάποιοι φεύγουν απροστάτευτοι από το παγκόσμιο σύστημα υγείας, σε μια εποχή κορυφαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, κάποιοι μένουν εν μέσω φόβου, πανικού, υποψιασμένοι μεν, ανήμποροι δε.

**

Και οποία κατάντια. Να αντιμετωπίζεις το παιδί σου, το εγγόνι σου, το συνάνθρωπό σου σαν απειλή για τη ζωή σου.

**

Και μια ζωή που όσον αφορά τον Covid, κρέμεται από τη δημόσια υγεία και όσον αφορά τα υπόλοιπα σοβαρά νοσήματα, κρέμεται από τα ιδιωτικά μεγαλομάγαζα που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να ξεσαλώσουν. Δυστυχώς σε κάποια ιδιωτικά κέντρα κάτω από πέντε χιλιάρικα δεν σου λένε ούτε καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: