29 Νοεμβρίου 2020

Ελλάς το μεγαλείο σου

«Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος» όπως το αναφέρει ο λαός μας. Το απόφθεγμα μοιάζει άκρως ταιριαστό για την παραβατικότητα που επικρατεί στους δρόμους αυτές τις μαύρες ημέρες του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 

Ειδικότερα αναφέρομαι στα πολλά δίκυκλα που μεταφέρουν παραγγελίες και προϊόντα, μια που η υπηρεσία delivery ανθεί τις μέρες του εγκλεισμού.

Ποια από τις παραβάσεις να πρωτοαναφέρω;

Την ταχύτητα -που είναι και η πρώτη αιτία τροχαίου δυστυχήματος- η οποία αγγίζει το διπλάσιο του ορίου στις κατοικημένες κυρίως περιοχές;

Την είσοδό τους στο αντίθετο ρεύμα και μάλιστα με αναστροφή;

Την προσπέραση από τα δεξιά και «κλείσιμο» του οχήματος που προσπερνούν;

Ότι τα πεζοδρόμια ανήκουν κλασικά στο οδικό τους δίκτυο;

Ότι η προτεραιότητα σε πεζούς είναι μια άγνωστη έννοια που δεν αναφέρεται σε κανένα άρθρο του Κ.Ο.Κ.; Αν είναι και συνταξιούχος ο πεζός, τι θέλει και βγαίνει από το σπίτι του, εμποδίζει!

Ότι στα δικά τους μάτια οι φωτεινοί σηματοδότες είτε δείχνουν μόνιμα πράσινο είτε δεν υπάρχουν;

Όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα, όχι πως δεν γινόταν και παλιότερα, αλλά αυτές τις δύσκολες ημέρες γίνονται περισσότερο.

Το μόνο ίσως θετικό είναι ότι η κυκλοφορία των άλλων οχημάτων είναι πολύ μειωμένη. Αν και τελικά η αυξημένη κυκλοφοριακή ελευθερία τους μπορεί να φέρει περισσότερα ατυχήματα.

Συμπερασματικά: τα δίκυκλα κάνουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν, όταν το θέλουν. Και όσοι κινείστε με τα πόδια, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μάλιστα όταν θα πατήσετε στο πεζοδρόμιο από την εξώπορτα της πολυκατοικία σας!

Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: