8 Νοεμβρίου 2020

Απολύμανση των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, κατόπιν οδηγιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε ενδελεχή απολύμανση των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκτός από το Μητροπολιτικό Μέγαρο συνεχίζεται η απολύμανση σε Ιερούς Ναούς με τους βοηθητικούς τους χώρους όπως πνευματικά κέντρα, αίθουσες, κλπ, καθώς και σε όλες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δομές της τοπικής Εκκλησίας όπως τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», Βαρνάβειος Βιβλιοθήκη, Τράπεζα Αγάπης διάθεσης ενδυμάτων και υποδημάτων «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος», Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.ά.
Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία των πιστών και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των δημοσίων υγειονομικών αρχών.

Η απολύμανση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θα πρέπει να τηρούνται και όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής από τον καθένα τα οποία συμβάλλουν στον τομέα της πρόληψης της δημόσιας υγείας.
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους από την πρώτη στιγμή έχει προχωρήσει σε ένα πλάνο μέτρων που ενισχύουν την ετοιμότητα και ελαχιστοποιούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: