17 Νοεμβρίου 2020

Πένθος για τη δασκάλα από την Κατερίνη που «νικήθηκε» από τον ιό

Ο θρήνος σκεπάζει τη χώρα από άκρη σε άκρη. Λιγοστοί συγγενείς είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο σε μια 53χρονη δασκάλα από την Κατερίνη, μητέρα ενός παιδιού, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς της την αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά, ενώ κάποιοι δεν κατάφεραν καν να παραστούν στην κηδεία.

Η δασκάλα κόλλησε τον ιό στο σχολείο, όπως λένε οι δικοί της, και μέσα σε δύο μέρες κατέληξε.

Θύελλα στο σύστημα Υγείας


Την εικόνα μίας τέλειας θύελλας που απειλεί να σαρώσει το σύστημα Υγείας περιγράφει στην κάμερα του Live News η Παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη. Οι ασθενείς γίνονται όλο και περισσότεροι, οι ηλικίες είναι όλες και μικρότερες.

Πλέον και οι γιατροί πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο στην μάχη. Να μην γίνουν τα νοσοκομεία χώροι διασποράς είναι η έκκληση τους. Η πόρτα ανοίγει στην Πτέρυγα Καρατζά στην κλινική covid στο Ασκληπιείο Βούλας και ο γιατρός Βάιος Ιακωβάκης μας υποδέχεται.

Ο αγώνας που γίνεται είναι υπεράνθρωπος, στο μόνιτορ μας δείχνει τα γεμάτα κρεβάτια ΜΕΘ, αυτό που σοκάρει πλέον τους γιατρούς είναι πως όλο και νεότεροι μπαίνουν στις κλινικές.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα έχουν ζωή από αυτόν τον σωλήνα. Το βαρύ ιικό φορτίο και η τεράστια διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζουν την δεύτερη και πιο κρίσιμη εβδομάδα της καραντίνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη με βάση τα τεστ το 10% του πληθυσμού νοσεί, όταν το όριο ασφαλείας είναι στο 4%. Σε ορισμένες περιοχές, μάλιστα, ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμα και στο 19%.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, που σηκώνει τεράστιο βάρος, συγκλονίζει, ενώ στο νοσοκομείο Αττικόν είναι συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι του 42χρονου γιατρού που έχασε πάνω στην μάχη για τους ασθενείς του την μάχη με τον Covid.

Τα νοσοκομείο είναι σε κατάσταση πολέμου και οι κλίνες γεμίζουν από όλο και πιο νέους ανθρώπους.

Η θυσία του συναδέλφου τους στο καθήκον δεν τους αφήνει όμως, όπως θα πουν, παρά τις συνθήκες και τις ελλείψεις να χαλαρώσουν ούτε για μια στιγμή αλλά αντίθετα τους πεισμώνει.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: