5 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις στον αστικό ιστό

 


Κώστας Κουκοδήμος: Βελτιώνουμε καθημερινά την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών


Στον αστικό ιστό και πιο συγκεκριμένα στις οδούς: Αγίου Δημητρίου, Ηπείρου, Κλεισούρας, Εφέσου, Ηρακλείτου, στη συμβολή των οδών Ειρήνης & Τερζοπούλου κ.α. επικεντρώθηκαν το διήμερο 04 & 5 Νοεμβρίου, οι ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση ασφαλτικού μίγματος ψυχρής εφαρμογής (εφαρμογή με τη μέθοδο της εκτοξευόμενης ασφάλτου), που υλοποιούν συστηματικά οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου και της ποιότητα ζωής στην πόλη και στις κοινότητες.


 «Συνεχίζουμε το ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων και την προσπάθεια για καλύτερη πόλη, τόσο στο κέντρο, και τις συνοικίες, όσο και στις Κοινότητες. Βελτιώνουμε καθημερινά την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών», επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Όπως σημειώνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος επιβλέπει τις παρεμβάσεις: «Στόχος μας είναι να μειωθούν σταδιακά τα προβλήματα στην καθημερινότητα και ειδικά στη μετακίνηση των πολιτών και επισκεπτών. Οι εργασίες υλοποιήθηκαν με βάση τον προγραμματισμό της υπηρεσίας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταγεγραμμένες – επείγουσες ανάγκες».

Υπενθυμίζεται, ότι, η κατασκευή με το ψυχρό μείγμα ασφάλτου, που χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας αστικών και αγροτικών περιοχών είναι εξαιρετικά γρήγορη και με ελάχιστη διαταραχή της κυκλοφορίας. Το μείγμα παρασκευάζεται και εφαρμόζεται με ειδικό μηχάνημα εφαρμογής ψυχρής ασφάλτου δια εκτοξεύσεως, ενώ ο δρόμος δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: