17 Νοεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες προσαγωγές και πρόστιμα σε διαδηλωτές – Με εντολή εισαγγελέα η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.


Έληξε πριν από λίγη ώρα η ένταση που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

Κατόπιν εντολής της εισαγγελίας, η αστυνομία άφησε τα άτομα να αποχωρήσουν από την οδό Τσιμισκή, η οποία μετά από 2,5 ώρες περίπου που παρέμεινε αποκλεισμένη, δόθηκε στην κυκλοφορία.

Συνεχείς εντάσεις- Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών

Λίγο μετά τις 15:00, αριστερές οργανώσεις, μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά στην οδό Τσιμισκή, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και παρά τη σχετική απαγόρευση περί συναθροίσεων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, αφού πρώτα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για τη βεβαίωση προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, ζητώντας από την Αστυνομία να τους αφήσουν να διαλυθούν.

Ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και μετά από αρκετές εντάσεις με τους διαδηλωτές, προσχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων.

Μάλιστα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ζητήσει από τις αρχές να επιτρέψουν στα άτομα να φύγουν. Τελικά μετά από ένα δίωρο εντάσεων στο κέντρο της πόλης, με εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής οι αστυνομικοί επέτρεψαν στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: