30 Νοεμβρίου 2020

Νέες αποκαλύψεις για το ριφιφί σε θυρίδες στο Νέο Ψυχικό: «Καπνός» κειμήλια απίστευτης αξίας

-Εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους. Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ όσα άρπαξαν από τις θυρίδες οι δράστες της διάρρηξης σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.
-«Ξεψαχνίζουν» το βιβλίο επισκεπτών στις θυρίδες της τράπεζας από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι έρευνες για το πως κατάφεραν οι δράστες να μπουν στο θησαυροφυλάκιο παραμένουν στο σκοτάδι. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς έγινε το ριφιφί στις θυρίδες της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, αφού το καταγραφικό είναι για 20 μέρες και η μεγάλη κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου.

Θύματα της διάρρηξης και της κλοπής έπεσαν τέσσερις γυναίκες. Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος μιας εξ αυτών, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (30.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως κατά την προσωπική του εκτίμηση, η κλοπή έγινε είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εκτίμησή του αυτή προκύπτει, όπως είπε, από το γεγονός πως η τελευταία μισθώτρια πήγε να δει τη θυρίδα της την 1η εβδομάδα του Αυγούστου και η επόμενη φορά που πήγε ήταν στις 13 Νοεμβρίου όταν και αποκαλύφθηκε το ριφιφί. Σημειώνεται ότι στην αίθουσα του υπογείου όπου βρίσκονται οι θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες, καθώς πρέπει να εξασφαλίζεται το απόρρητο των κατόχων. Κάμερες υπάρχουν μόνο στο σημείο όπου φαίνεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στο θησαυροφυλάκιο. Η τράπεζα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μαρακάκη, έχει καταγραφικό για τις τελευταίες 20 μέρες κι έτσι, εκείνος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κλοπή έγινε πιθανότατα στα τέλη του καλοκαιριού. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: