19 Νοεμβρίου 2020

Τελεσίγραφο υπ. Υγείας σε ιδιωτικές κλινικές: "Διαθέστε κλίνες αλλιώς θα επιταχθούν"

Επιστολή στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας την εθελοντική διάθεση νοσηλευτικών κλινών ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που έφτασε μέσω e-mail στις κλινικές, ζητούσε από τις ιδιωτικές κλινικές να διαθέσουν εθελοντικά 200 κλίνες (μέχρι τις 9 μ.μ της Πέμπτης) για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19, αλλιώς το υπουργείο θα αναγκαστεί να προβεί σε αναγκαστική επίταξη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός με ανάρτησή του,

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, απάντησε ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, οπότε αναμένεται η επίταξη από το υπουργείο Υγείας. O πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών κάνει λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές. Όπως αναφέρει, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών. 

Εξάλλου, για το ενδεχόμενο αυτό είχε μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη -εάν χρειαστεί- κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνεται πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και γίνεται αξιοποίηση διαθέσιμου προσωπικού με ταχεία κατάρτιση για να μπορεί να συνδράμει τους εντατικολόγους μας. Εννοείται ότι σε συνθήκες πολέμου, όπως αυτού που αντιμετωπίζουμε, η χώρα λειτουργεί ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: