13 Νοεμβρίου 2020

Ουρές αυτοκινήτων στη Λάρισα για drive-through τεστ κορονοϊού

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν την Παρασκευή στη Λάρισα για το δωρεάν drive-through rapid τεστ κορονοϊού που διοργάνωσαν Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαιών στη σκεπαστή αγορά Νεάπολης. 

Τα δειγματοληπτικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ που βρέθηκαν έως τις 4 μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Οι πολίτες άφηναν τα στοιχεία τους και θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου για τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Και σήμερα η πόλη σημείωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (197 νέες μολύνσεις), συνεχίζοντας να διατηρεί την αρνητική επιδημιολογική της εικόνα, ενώ η χώρα καταγράφει σταθερά πάνω 3.000 κρούσματα και υψηλό αριθμό θανάτων, με το σύστημα υγείας της πόλης να πιέζεται έντονα. 

Ο δήμαρχος Λάρισας ζήτησε «την άμεση και μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και υλικών) προς το ΕΣΥ και την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα και του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Β. Κικίλια στα κέντρα διακομιδών αναμένεται να ενταχθούν και τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας, και συγκεκριμένα της Λαμίας, υποστηρίζοντας σε περίπτωση ανάγκης τα νοσοκομεία της Λάρισας, ενώ σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτό: EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια: