29 Δεκεμβρίου 2020

Μικρομεσαίοι: Επιχορηγήσεις έως και 200.000 ευρώ

Προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου 2021 έχουν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν επιχορήγηση ως και 200.000 ευρώ, ώστε να υποστηρίξουν τα επενδυτικά τους πλάνα: Η χρηματοδότηση αφορά σε μια ευρεία «γκάμα» δράσεων από την αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού ή την ψηφιακή προβολή, στην προμήθεια αυτοκινήτων ή την «κάλυψη» μισθών νεοπροσλαμβανόμενων.

Μέσω του προγράμματος «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» που ήδη «τρέχει» μπορούν να ενισχυθούν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις: Ήδη σε αυτό έχουν ενταχθεί 4.446 επενδυτικά σχέδια, με το μέσο κόστος της ενίσχυσης, να αγγίζει τα 70.000 ευρώ. 

Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα, που αποδεσμεύονται για σχέδια που εναρμονίζονται με την φιλοσοφία του προγράμματος που είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στην εσωτερική αλλά και την εξωτερική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτούνται επενδυτικά πλάνα εκσυγχρονισμού του παραγωγικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων, καθώς και για το σύνολο των δοκιμών και ελέγχων ποιότητας που απαιτούνται για την πιστοποίηση και συμμόρφωση των προϊόντων σύμφωνα με εθνικά, εναρμονισμένα καθώς και προαιρετικά πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών ή και χωρών εκτός Ε.Ε.

Β. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: