7 Δεκεμβρίου 2020

Βρέφος 30 ημερών νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» με κορονοϊό

Ανησυχητικά παραμένουν τα δεδομένα για πολλές περιοχές της Ελλάδας, που ξεπέρασε τους 3.000 νεκρούς αφού περίπου 100 συμπολίτες μας καταλήγουν κάθε μέρα.

Η Μαγνησία καταγράφει διψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων το τελευταίο διάστημα, ενώ ένα από τα τελευταία κρούσματα είναι ένα βρέφος μόλις 30 ημερών.

Το μωρό διαγνώστηκε θετικό στον νέο κορονοϊό και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου. Μαζί του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ και η γιαγιά του έχει προσβληθεί επίσης από Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, το βρέφος δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ένας οκτάχρονος από τον Πύργο που έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα που παρέπεμπαν στο σύνδρομο Kawasaki.

Σημειώνεται, τέλος, ότι υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς συνολικά 600 ασθενείς με Covid-19 παραμένουν σε MEΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: