5 Δεκεμβρίου 2020

Επιστρεπτέα προκαταβολή : Πότε ανοίγει ο 5ος κύκλος, έρχεται και 6ος

Νέα «ανάσα» στις επιχειρήσεις πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση ρίχνοντας στη μάχη την επιστρεπτέα προκαταβολή καθώς θα υπάρξουν ακόμη δύο κύκλοι.

«Όσο συνεχίζεται η υγειονομική κρίση και όσο παίρνουμε μέτρα προστασίας που έχουν ως συνέπεια τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία, όπως είπε, έχει φτάσει, στην τέταρτη φάση, με πολύ μεγάλη επιτυχία και ένα μεγάλο της μέρος, το 50%, πλέον, δεν επιστρέφεται. «Είναι μια πολύ μεγάλη ανακούφιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και θα συνεχιστεί».

Η επιστρεπτέα προκαταβολή Νο5

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι επιχειρήσεις τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση από την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο5 είναι να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις λεπτομέρειες της επιστρεπτέας προκαταβολής Νο5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Προαναγγελία για 6ο κύκλο

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε πως θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 6 μετά το πρώτο δίμηνο του έτους, στη οποία δεν θα επιστρέφεται το 50% των πόρων που θα λαμβάνει η επιχείρηση, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για κούρεμα χρεών.

«Ένα μέτρο που έχει ήδη αποφασιστεί είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο έτος. Ήδη στον 4ο κύκλο έχουν μπει πάνω από 400.000 επιχειρήσεις και ήδη έχουν καταβληθεί μεγάλα ποσά. Πράγματι, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, καθώς είτε δεν είχαν μείωση τζίρου βάσει των κριτηρίων είτε άνοιξαν μέσα στο 2020. Αυτές θα προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στον 5ο κύκλο, που αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

 in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: