10 Δεκεμβρίου 2020

Συναγερμός στη Λαμία: 50 κρούσματα σε Γηροκομείο - Όλοι οι τρόφιμοι θετικοί

Εξαιρετικά δυσάρεστα είναι τα αποτελέσματα από τα νέα μοριακά τεστ που έγιναν στο Γηροκομείο Λαμίας που πριν μερικές ημέρες είχε δώσει 18 κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 14 σε περιθαλπόμενους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, 35 ακόμη δείγματα επέστρεψαν θετικά, συμπληρώνοντας το τρομακτικό παζλ του κορονοϊού που θέλει όλους τους ηλικιωμένους τρόφιμους να νοσούν με covid-19, αλλά και έξι άτομα από το προσωπικό.

Στο σύνολο έχουμε τουλάχιστον 50 άτομα (κάποια τεστ ήταν επαναληπτικά) θετικά στην covid-19, μετατρέποντας τη δομή σε πραγματική «υγειονομική βόμβα».

Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη και θα αναζητηθούν ευθύνες, αφού ήδη έχει επέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ανιχνεύθηκε μόνο μία υπάλληλος θετική και σε ελάχιστες ημέρες και παρά το «καμπανάκι κινδύνου» φτάσαμε στα 18 και πλέον σχεδόν στα 50 κρούσματα κορονοϊού σε μια κλειστή Δομή όπως είναι το Γηροκομείο.

Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα η Φθιώτιδα

Δυστυχώς η Φθιώτιδα το τελευταίο 24ωρο είχε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 49 νέα κρούσματα. Φυσικά μέσα σε αυτά είναι τα 35 νέα κρούσματα στο γηροκομείο, τα κρούσματα στους αστυνομικούς και κάποια ακόμα που προέρχονται από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: