7 Δεκεμβρίου 2020

Σχολεία: Κλειστά μέχρι τα Φώτα – Ομόφωνη η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν η εισήγηση που είχαν κάνει από την περασμένη εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυτό που φαίνεται ότι βάρυνε την απόφαση των ειδικών ήταν το επιδημιολογικό βάρος που θα προκαλούσε η κινητικότητα των γονέων για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των ανακοινώσεων Πέτσα λέγοντας ότι θα αφορούν όλα όσα δεν θα ανοίξουν μετά βεβαιότητας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Στόχος των αποφάσεων της κυβέρνησης όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός είναι να φτάσουμε «με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού», ο οποίος, όπως είπε, «θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου».

«Οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: