30 Δεκεμβρίου 2020

Απάντηση του Αναστασιάδη Θωμά στον κ. Φιλοκώστα

 

Με σεβασμό θα απαντήσω στον αντιδήμαρχο κύριο Φιλοκώστα, επειδή εργάζεται εθελοντικά, αμισθί δηλαδή, στο Δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου με αρ. 15397/29-5-2020.

Κύριε Αντιδήμαρχε. Τα πράγματα είναι πιο απλά κάποιες φορές. Δεν θα αντιπαρατεθώ μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο και απλώς θα αναφέρω το ιστορικό σύντομα και περιεκτικά.


Διάβασα σε δημοσιεύματα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, ότι υπάρχει ζήτημα στατικότητας στο κτίριο της παλιάς Πυροσβεστικής, στο οποίο αποφασίσατε να στεγαστεί η Δημοτική Αστυνομία. Περίμενα ότι θα τρίψετε στη «μούρη» του «ανώνυμου» blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ, κάποια μελέτη ή κάποιο έγγραφο που θα πιστοποιεί ότι το κτίριο έχει όλες τις προδιαγραφές για να στεγάσει ανθρώπους και υπηρεσίες. Περίμενα κάποιες ημέρες, μέχρι που είδα μια ανακοίνωση του Δήμου, να λέει ουσιαστικά «δεν απαντάμε σε δημοσιεύματα ανώνυμα». Η διοίκηση δηλαδή, η οποία ανεβάζει δελτίο τύπου ακόμη και για ένα χαντάκι που επιδιορθώνει, δεν απάντησε ουσιαστικά σε κάτι τόσο σοβαρό, όπως είναι η στατικότητα ενός δημόσιου κτιρίου.

Όπως όφειλα, ως ενεργός Δημοτικός σύμβουλος, ζήτησα και ενημερώθηκα για το γεγονός. Έλαβα γνώση της μελέτης που έγινε το 2007 , την οποία ρωτάτε αν την έχω. Για κακή σας τύχη, είμαι 42 ετών, μελετώ, ασχολούμαι περισσότερο από όσο νομίζετε και φυσικά την έχω.

Για πολλά από τα ερωτήματα που θέτετε σε εμένα, θα μπορούσατε ευκολότερα να λάβετε απαντήσεις από στελέχη με τα οποία συνδιοικείτε και είχαν θέσεις ευθύνης ή ήταν στην αντιπολίτευση, όταν γινόταν αυτά που λέτε. Εγώ, ούτε διοίκησα, ούτε ήμουν αντιπολίτευση.

Για την ταμπακιέρα όμως, η οποία είναι και το μείζον.
  1. Έχετε γνώση της μελέτης που έγινε μετά από την με αριθμό 20109/18-5-2007 σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης από το Δήμο Κατερίνης;
  2. Αν την γνωρίζατε, τι ενέργειες κάνατε για την βελτίωση του κτιρίου;
  3. Εάν έχετε υπογραφές από ειδικούς, ότι το κτίριο έχει επάρκεια στατικότητας, γιατί πολύ απλά δεν το δίνετε στην δημοσιότητα, για να τελειώνει η κουβέντα.  

Κύριε Φιλοκώστα και κύριοι της Διοίκησης. Θα πρότεινα να συμβουλευτείτε τα ικανά στελέχη που υπάρχουν στην ομάδα σας και τους ανθρώπους που άσκησαν επι χρόνια αντιπολίτευση και σήμερα βρίσκονται δίπλα σας. Στις Δημοκρατίες, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη διοίκηση. Να ρωτά και η διοίκηση να απαντά. Είναι λίγο γραφικό να αναφέρετε ότι έβγαινα φωτογραφίες ως πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, σε ένα κτίριο, το οποίο δεν γνώριζα καν, μέχρι πρίν λίγες εβδομάδες, ότι έχει πρόβλημα στατικότητας.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δίνετε για το πολιτικό μου μέλλον. Κρατήστε και από εμένα όμως μια συμβουλή, παρόλο που είμαι νεώτερος. Μην αντιμετωπίζετε όλους, όσοι σας θέτουν ερωτήματα που δεν σας αρέσουν, με τον ίδιο τρόπο....


Αναστασιάδης Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: